Jdi na obsah Jdi na menu
 


My a naši fouskové

17. 2. 2012

 Naše chovatelská stanice byla založena roku 1998, kdy mi byly pouhé 2 roky , založil ji můj dědeček , kterého si nesmírně vážím a všechno jsem se od něj naučila...

Ještě dávno před založením naší CHS vychoval dědeček spousty psů , prostřídal i různá plemena , aby zjistil které je pro něho to pravé ! Z vyprávění vím , že  na dvorečku běhal  německý lovecký teriér Dar  , a nebo německý krátkosrstý ohař Ben, měl i fenku hrubosrsté  foxteriérky  .... a pak to přišlo  na jedné výstavě dědeček uviděl ČESKÉHO FOUSKA - byla to zřejmě láska na první pohled  a od té doby máme jenom ČF....! A tuto lásku také děda nechal stvrdit certifikátem o naší chs . V této době jsem již majitel naší chs já osobně (dárek od dědečka k mým narozeninám :) ) Snad ho nezklamu a bude moct být na mě pyšný :) 

 

Od malička jsem vychovávána v prostředí samých ČF  a život bez nich si už nedovedu dost dobře představit , kde byl pes, tak tam jste mohli najít i mě  . Zažila jsem již několik fousků u nás na dvorku a musím říct , že co fousek to unikát...a upřímně nedokážu si představit jiné plemeno , které by pasovalo k naší rodině  a k místnímu okolí ...

 Pamatuju si na naší první fousku, nebo tu jednu z prvních - Citu ze Želi,alias Cilku - byla to matka vrhu A. Tento vrh byl zapsán pod jinou chs.

Další fenou a naší srdeční záležitostí byla Cora Orplid Osečná, také Cilka, stala se matkou vrhu B,C,D. Vynikala ostrostí na škodnou a velkou láskou k dětem.Štěňata po ní tyto vlastnost zdědila.Další  fenou je Darina od Panského rybníka(štěně z vrhu D).Bohužel Bělka od Panského rybníka již chovná být nemůže kvůli svému pracovnímu zranění prošvihla termín OVLV( jednu z podmínek pro uchovnění ) takže se stala naším parťákem do nepohody a dělá nám radost. A poslední fenkou naší "smečky" je Ara z Šerosvitu, která k nám přišla až jako 9 měsíční štěně. Do této feny osobně vkládám naději, že se jednou stane chovnou fenou a jejím potomek bude dál nosit název naší chs od Panského rybníka :) . 

dsc_2438zm.jpg

zv.jpg

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář